IMPACT@FOOTPRINT
Wij willen IMPACT maken door onze ecologische footprint te minimaliseren. Dit doen wij op het gebied van onze koffiemachines, afval, water en transport. Bij MAAS werken wij er continu aan om een duurzame IMPACT te creëren op het gebied van circulariteit. Wij streven ernaar om al onze producten in een continue cyclus te brengen.
CO2 BELEID
Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot van haar eigen activiteiten en in de keten waarin MAAS actief is, hoog op de agenda om zo een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Het is onze doelstelling om in 2025 onze CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 2018. Klik hier voor meer informatie.
Wij streven ernaar om al onze producten in een continue cyclus te brengen
Koffie recycle service
Nederlanders drinken zo’n 14 miljard kopjes koffie per jaar en dit levert ongeveer 300 miljoen kilo koffiedroes op. Dit verdwijnt nu bijna allemaal in de grijze afvalcontainers. MAAS en Coffee Based zijn al jaren actief om duurzame IMPACT te creëren in de circulaire economie en lanceren als enige in de markt de Koffie Recycle Service.
Met de Koffie Recycle Service wordt koffiedroes uit uw koffiemachines gescheiden ingezameld door onze operators, opgehaald door Suez en volledig verwerkt door Coffee Based tot nieuwe producten gemaakt van koffie. Voorbeelden hiervan zijn plantenpotten, notitieboekjes of visitekaartjes. Deze producten kunnen worden besteld via www.koffierecycleservice.nl
Het restant van koffiedroes, waar geen producten van worden gemaakt, gebruiken wij bij de productie van pellets. Op deze manier belandt het resterende koffiedroes niet in de vuilverbranding en wordt het 100% verwerkt. Een betere circulaire oplossing bestaat er niet!
Zie in deze video hoe de Koffie Recycle Service wordt ingezet bij Heilige Boontjes in Rotterdam.
Made blue
Wereldwijd hebben 844 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Al sinds 2015 werken wij samen met Made Blue om daar iets aan te doen. Voor elke liter koffie, thee of water die gezet wordt met de koffiemachines van MAAS, doneren wij de kosten van één liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden via Made Blue. ‘Een liter voor een liter’ noemen wij dat.
In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 350 miljoen liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt. Dit realiseert Made Blue door het aanleggen van waterputten, filtersystemen en pijpleidingen waardoor schoon drinkwater uit de bergen naar lager gelegen dorpen kan stromen. Hierdoor hebben kinderen op school en gezinnen thuis toegang tot schoon drinkwater, voor de komende 10 jaar.
Een medewerker draagt met iedere consumptie direct bij aan investeringen in deze drinkwaterprojecten. In 2022 heeft MAAS 37 miljoen liter water gedoneerd via Made Blue, waardoor 3.855 kinderen op school en 106 gezinnen thuis toegang kregen tot schoon drinkwater
Zie hier het Made Blue Certificaat van 2024.
Oat of This World
Het zuivelvrije alternatief voor een gezonde lifestyle. Oathentiek en buitengewoon lekker! Een natuurlijke en 100% plantaardige topping en cacao, goed voor de gezondheid en voor de planeet. Deze topping reduceert CO2-uitstoot en zorg goed voor mensen én dieren. Één kg magere melkpoeder heeft een koolstofvoetafdruk van ca. 8kg CO2, bij Oat of This World is dit maar 2,3 kg CO2!
Doe met ons mee en vervang zuivel voor plantaardige ingrediënten. Samen verlagen we de druk op onze planeet, en verbeteren we onze gezondheid op natuurlijke wijze. Dan zijn we samen oathentiek en buitengewoon, op een verantwoorde, gezonde en verrukkelijke manier!
Een volledig circulaire & afvalvrije koffiebeleving in 2025
Per dag gebruiken we 430 gram aan verpakkingen per persoon! En hoe zit dat op uw werk? Het is tijd dat we snelheid maken en daarmee bouwde MAAS in de afgelopen jaren aan een coalition of the willing rondom verpakkingen.
Als actiepartner van Wereld Natuur Fonds, werken wij toe naar een volledig plastic-, zelfs verpakkingsvrije koffiebeleving. De natuur is een belangrijke bondgenoot om klimaatverandering tegen te gaan en helaas vormt zwerfafval al jarenlang een groot probleem voor onze natuur.
Er is systeemverandering nodig in de gehele keten. MAAS wil haar eigen verpakkingscirkel sluiten. Laten we het samen doen!
Bij MAAS werken wij er continu aan om een duurzame IMPACT te creëren op het gebied van circulariteit
SECOND-LIFE MACHINES
Bij MAAS kunt u gebruikmaken van refurbished koffiemachines! Met inzet van deze Refurbished koffiemachines bespaart u kosten en maakt u IMPACT op het milieu. Zónder concessies te doen aan de kwaliteit. Circulair inkopen begint vandaag, niet morgen!
CO2-PRESTATIELADDER TREDE 5
Sinds juli 2021 is MAAS als eerste in de branche gecertificeerd op de CO2- Prestatieladder Trede 5, dit is het hoogst haalbare niveau. Klik hier voor meer informatie.
CIRCULAIRE BEDRIJFSKLEDING
De textielindustrie staat bekend als een van de twee meest vervuilendste industrie ter wereld. De oplossing voor de toenemende vraag naar textiel en het wegvloeien van verfstoffen en synthetische materialen in de bodem, is het toepassen van een circulair model voor het sluiten van de textielketen. Dit realiseren wij door onze samenwerking met Schijvens Corporate Fashion. Schijvens tracht daar waar mogelijk de impact op milieu te verminderen en een betere footprint achter te laten.
Schijvens haalt oude kleding van haar klanten terug en gebruikt dit als grondstof voor circulaire garen. In dit garen verwerkt Schijvens 30% postconsumer textiel, 20% snijafval en 50% gerecyled pet-polyester uit petflessen, visnetten en polyester kleding. Hierdoor valt het garen dat Schijvens gebruikt in klasse A van de Made-By .
Vanaf 2021 stapt MAAS over op circulaire bedrijfskleding van Schijvens voor alle servicemedewerkers. Wij hergebruiken oude bedrijfskleding als grondstof voor nieuwe bedrijfskleding. Zo voorkomen wij het verspillen van grondstoffen en beperken wij ons afval. Dit resulteert, vergeleken met reguliere werkkleding, in 40% minder CO2-uitstoot, 40% energiebesparing, 99% waterbesparing en 94% minder bodembelasting.
Streven naar een 50% lagere CO2-footprint in 2025
MAAS zorgt ervoor dat zowel de eigen organisatie, als de keten waar zij deel van uitmaakt, steeds duurzamer wordt. Om dit te realiseren sturen wij aan op het reduceren van de directe en indirecte CO2-uitstoot. MAAS maakt het eigen energieverbruik inzichtelijk en streeft naar een 50% lagere CO2-footprint in 2025 ten opzichte van 2018.