CO2 footprint reductie MAAS

De doelstelling van MAAS is om in 2025 haar CO2 footprint te halveren ten opzichte van 2018 door programma’s gericht op circulariteit, reductie, elektrificatie en compensatie. In 2023 is de footprint met 37% afgenomen ten opzichte van 2018:

 

 

 

SCOPE 1 
In scope 1 sturen we hoofdzakelijk op de reductie van de CO2 uitstoot van ons wagenpark, omdat onze organisatie daar de grootste impact kan maken. Deze maatregelen zijn medio 2020 ingevoerd. Er is een afname van CO2 uitstoot uit het brandstofgedreven wagenpark te zien en een toename van CO2 uitstoot als gevolg van e-mobiliteit.

SCOPE 2
Aan de andere kant zien we de CO2 uitstoot van het elektrische wagenpark toenemen. Dit komt omdat medewerkers op verschillende locaties elektriciteit ’tanken’ en we niet 100% zeker kunnen zeggen of dit groene stroom is. Dit weten we alleen zeker als medewerkers elektriciteit tanken bij onze eigen locaties.

SCOPE 3 – Business Travel en woon-werk verkeer
Om vervoersbewegingen van medewerkers voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten verder te vergroenen biedt MAAS een selectie van maatregelen van de Coalitie Anders Reizen aan.

SCOPE 3 – Keten impact meest materiële emissies
CO2 uitstoot in onze supply chain wordt vooral bepaald door de inkoop van goederen en diensten die wij leveren aan onze klanten. Denk hierbij aan de inkoop van onze koffie, thee, cacao. De duurzaamheidsinitiatieven die we daar op voeren zijn o.a. terug te lezen onder IMPACT@ORIGIN en IMPACT@SOCIAL.

Om de CO2 uitstoot van het transport van de leveringen aan klanten te verminderen, gebruiken we partners voor elektrische fijndistributie, zoals Deudekom en PostNL Stadslogistiek. Ook gebruiken we eigen elektrische voertuigen en elektrisch ingrediëntenwagens in. Lees hier meer over bij ons CO2 beleid.

We gebruiken circulaire oplossingen voor de verwerking van koffiedroes, bekers en machines. Lees hier meer over bij IMPACT@FOOTPRINT.

Het gebruik van groene energie door klanten bepaalt de CO2 uitstoot van de machines. Klanten hebben een belangrijke impact op de duurzame inzet van onze machines door de standy-modi en groene elektriciteit te gebruiken.

Voor meer informatie over de status van onze CO2 reductie in 2018 t/m 2023 bekijk de infographic van onze interne CO2-reductie inspanningen, en bekijk hier onze infographic over ketenemissies en externe CO2-reductie inspanningen.

 

Wilt u advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact met ons op