MVO-JAARVERSLAG 2023

Benieuwd wat MAAS doet op het gebied van duurzaamheid?
Lees er alles over in ons MVO -jaarverslag van 2023!

#NoFilter

MAAS laat ongefilterd zien wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid, wij maken IMPACT

MAAS BEKERPRAAT

Alles over de nieuwe bekerregeling en wat ons te wachten staat!

Duurzame koffie - MAAS Duurzaamheid

Wat maakt MAAS een duurzame koffieleverancier?

De Sustainable Development Goals leggen de basis voor een betere en duurzamere wereld voor iedereen. Deze 17 doelen moeten in 2030 een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. MAAS draagt met haar duurzaamheidsinitiatieven bij aan de realisatie van deze Sustainable Development Goals.

Wij hebben dagelijks de focus op vier ontwikkelingsdoelen, namelijk:

MAAS is uw leverancier van duurzame koffie

MAAS maakt maximale IMPACT op duurzaamheid. Wij gaan verder waar anderen stoppen! Bij MAAS maken we koffiedrinken pas echt duurzaam. Binnen ons IMPACT duurzaamheidsbeleid hebben wij drie thema’s:

IMPACT@ORIGIN
Wij maken een positieve IMPACT op de waardeketen van koffie en thee met ons eigen duurzaamheidsprogramma IMPACT@ORIGIN. De kern van dit programma is het permanent verplaatsen van elementen uit de waardeketen van West-Europa naar de landen van oorsprong. Wij creëren daar economische waarde door lokaal te investeren en te zorgen dat de kwaliteit van leven van lokale gemeenschappen sterk verbetert.

IMPACT@SOCIAL
Wij zetten ons actief in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, IMPACT@SOCIAL. Hierbij kijken wij verder dan de verplichte uitvraag bij social return en hebben wij speciaal voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt extra programma’s opgezet. Eén daarvan is de exclusieve samenwerking met het bedrijf Heilige Boontjes, waardoor jongeren met een besproken verleden geholpen worden met het re-integreren in de maatschappij. Zo draagt het drinken van een kopje koffie automatisch bij tot meer en betere kansen voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IMPACT@FOOTPRINT
Wij willen IMPACT maken door onze ecologische footprint te minimaliseren. Dit doen wij op het gebied van onze machines, afval, water en transport. Bij MAAS werken wij er continu aan om een duurzame IMPACT te creëren op het gebied van circulariteit en streven ernaar om al onze producten in een continue cyclus te brengen

Verslagen van MAAS: duurzame koffieleverancier

Deze verslagen laten niet alleen zien wat wij hebben bereikt, maar is ook een manier om onze verantwoordelijkheid als organisatie te nemen en verder te gaan waar anderen stoppen.

We blijven verbeteren en innoveren om duurzame IMPACT te maken en zijn vastbesloten om hierin een inspirerende rol te spelen. Daar zijn wij trots op!

Coffee Living Img Coffee Living Img
Wilt u advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact met ons op