#Nofilter

MAAS laat ongefilterd zien wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid, wij maken IMPACT.

CSR verslag

Ontdek de toewijding van MAAS aan verantwoord ondernemen in het jaarlijkse MVO-jaarverslag. Dit verslag bied inzicht in onze impact en duurzame initiatieven. Doordat het verslag volgens de European Sustainability Reporting Standards (ESRS) is opgesteld voldoet het daarmee aan de Corporate Sustainability Reporting Directive.

Bestanden

MAAS CSR verslag 2023

Errata MAAS CSR verslag 2023

MAAS CSR verslag 2022

MAAS CSR verslag 2021

MVO Beleid Verklaring

EcoVadis

MAAS heeft EcoVadis niveau Platinum!

EcoVadis is een internationaal erkende standaard voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met het Platinum label behoort MAAS tot de beste 1% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven.

Zie hier de certificaten en achterliggende beoordelingsrapporten van 2022 en 2023:

EcoVadis Rating Certificate 2023

CSR Assessment Report 2023

MAEX

Samen met de MAEX meten wij onze Social Handprint in Nederland. Zij koppelen dit aan de Sustainable Development Goals (SDG), en zetten dit om in een waarde; de impactwaarde in euro’s. Over 2022 hebben wij samen met onze duurzame partners €141miljoen aan sociale IMPACT in Nederland gerealiseerd, verdeeld over 15 SDG.

Bestanden

Social Handprint MAAS ketenpartners

Social Handprint MAAS

CO2 Prestatieladder

De CO₂ prestatieladder heeft onze voortdurende inspanningen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren beloond met Trede 5 op de ladder, het hoogst haalbare niveau. Dit betekent dat wij niet alleen in de eigen bedrijfsvoering een sterk CO₂-reductiebeleid hebben, maar ook samenwerken met partners in de toeleveringsketens om CO₂ te reduceren.

Bestand

CO2 Trede 5 certificaat MAAS

 

PSO

Voor onze inzet op gebied van sociaal ondernemen is MAAS door de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) bestempeld met Trede 3, het hoogste niveau. Deze onderscheiding bevestigt de inzet voor inclusiviteit en gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Dit doen wij door het inzetten en begeleiden naar zelfstandigheid van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Bestand

PSO Trede 3 certificaat MAAS

 

UNGC

Sinds 2023 heeft MAAS zich aangesloten bij de United Nations Global Compact, een initiatief van de Verenigde Naties dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bevordert. Het UNGC is ’s werelds grootste netwerk van duurzame organisaties dat zich focust op mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding.

Door dit initiatief te onderschrijven committeert MAAS zich aan tien principes die gericht zijn op het ondersteunen van het realiseren van de Sustainable Development Goals.

Met onze programma’s: IMPACT@ORIGIN, IMPACT@SOCIAL & IMPACT@FOOTPRINT dragen wij iedere dag weer bij aan de SDG’s en maken wij samen IMPACT

Bestand

United Nations Letter 2023

Supplier Code of Conduct

Bij MAAS kopen wij duurzaam in. De leveranciers waar wij mee samen werken zien wij dan ook als partners om samen duurzaamheid mee op de markt te zetten en verder mee te verduurzamen.

Om verantwoord ondernemen van onze leveranciers op gebied van mensenrechten en het milieu vast te leggen tekenen zij onze Supplier Code of Conduct: Supplier Code of Conduct 2024 English

Wilt u advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact met ons op