A BETTER WORLD HAS A BETTER TASTE.

CO2- DOELSTELLING MAAS                                                                                                     

MAAS halveert in zeven jaar haar CO2 footprint vanaf 2018. Zo dragen wij bij aan de
mondiale klimaatdoelstellingen.

CO2- MAATREGELEN MAAS
Om onze CO2- doelstelling te realiseren, nemen wij de volgende maatregelen:

Scope 1
– Elektrisch vervoer is de standaard norm tenzij het niet anders kan;
– Steeds meer van onze collega’s die het land doorrijden doen dit in volledig elektrisch aangedreven auto’s. Momenteel is 44% van ons wagenpark elektrisch, en alle nieuwe voertuigen zullen ook elektrisch zijn. Zo wordt de uitstoot beperkt!
– Wij besparen brandstof door onze nieuwe bedrijfswagens uit te rusten met een snelheidsbegrenzer op 120 km/uur;
– Wij informeren onze medewerkers actief over het brandstofverbruik, tips voor brandstofbesparing en ‘Het Nieuwe Rijden’;
– Ons parkeerterrein is uitgerust met een bandenpomp. Harde banden vermindert verbruik van de auto.

Scope 2
Wij kopen gecertificeerde Nederlandse Windenergie in voor ons totale elektriciteitsverbruik;

Business travel (scope 3)
Wij maken gebruik van tele- en videoconferencing om zakelijke reizen met privéauto en zakelijke vliegreizen te beperken;
– Wij compenseren de CO2-uitstoot van noodzakelijke (zakelijke) vliegreizen.

Overige CO2-emissies in de keten (scope 3)
Wij hebben de doelstelling om in 2025 75% van het afval over al onze locaties gescheiden op te halen.
– Wij zetten in op circulariteit van machines, koffie- en bekerafval;
– Wij werken samen met partners in emissieloze fijndistributie voor de bevoorrading van klanten.

CO2- FOOTPRINT MAAS VERDELING 2021, 2022 EN 2023
Onze eigen CO2 footprint wordt vooral bepaald door de uitstoot van ons zakelijke wagenpark en warmte levering voor de locaties van waaruit wij werken. Hieronder is dit visueel weergegeven in een cirkeldiagram.

2021

               
2022

                 
                

2023

             

WAAR STAAN WE NU?
Klik hier voor meer informatie.

 

Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot hoog op de agenda om een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Zo draagt MAAS bij aan een schonere lucht door het optimaliseren van duurzame mobiliteit. De CO2-uitstoot van ons (e)-leasewagenpark en business travel is in 2021 ten opzichte van basisjaar 2018 met 13% afgenomen. Om onze doelstelling te realiseren hebben wij verschillende intiatieven opgestart rondom emissieloze fijndistributie in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag.

DUURZAME MOBILITEIT

CO2-PRESTATIELADDER DOCUMENTATIE

Bekijk hier het CO2-Prestatieladder certificaat , het PSO trede 3 certificaat, ISO9001, ISO14001 en ISO45001 certificering van MAAS. Aanvullende documentatie kunt u vinden op de website van SKAO onder bedrijfsnaam ‘Miko Procurement Europe B.V.’

Wilt u meer informatie of gedetailleerde informatie over onze emissies? Lees dan hier onze CO2-ambitie, de CSR declaration, het Emissierapport 2018-2023 en ons Energie- en CO2 reductiebeleid- en actieplan.

Benieuwd naar onze gedeelde communicatie met betrekking tot CO2? Klik dan hier

DEUDEKOM & MAAS

Een duurzaam emissieloos transport, zonder extra kosten. Met deze doelstelling is Deudekom, een concept voor duurzame stadsdistributie, in 2017 met de eerste hub in Amsterdam gestart. Een hub is een logistiek centrum waar goederen ontvangen, opgeslagen en gebundeld worden voor levering in de stad.

In samenwerking met andere leveranciers in Amsterdam, heeft MAAS zich aangesloten bij dit project. Hierdoor worden vrijwel alle locaties van onze klanten op een verantwoorde manier bevoorraad. Zo realiseren wij dit onder andere bij klanten als de ING Bank, de rechtbank van Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Door alle producten in bulk aan te leveren bij de hub, is het aantal afleveradressen in de binnenstad gereduceerd. Deze producten worden vervolgens met elektrisch transport afgeleverd bij de klant.

Ook is er een laadplein geïnstalleerd waar de Service Operators van MAAS gebruik van kunnen maken.

UNIVERSITEIT UTRECHT & MAAS

MAAS ondersteunt ook de Universiteit Utrecht en haar doelstelling om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Mobiliteit heeft een grote impact op de CO2-uitstoot van de Universiteit Utrecht. Maar liefst 39% van de totale CO2-uitstoot is afkomstig uit mobiliteit. Op verschillende manieren stimuleert de universiteit verduurzaming op dit vlak.

MAAS draagt hieraan bij door alle locaties van de universiteit met elektrisch transport te bevoorraden. MAAS heeft hiervoor in elektrische ingrediëntenwagens geïnvesteerd.

Tegenwoordig worden ingrediënten ook op andere locaties van onze klanten emissieloos getransporteerd. Zo rijden onze collega’s van operations bij Universiteit Twente, Universiteit Groningen, Universiteit Wageningen, Universiteit Leiden en Universiteit Delft in auto’s die geen emissies uitstoten.

ONE COFFEE CONNECT

Met One Coffee Connect hebben wij realtime inzicht van de prestaties van onze koffiemachines, het koffie- en theeverbruik van de medewerkers en gebruikers en communiceren wij binnen een handomdraai via de schermen van al onze koffiemachines.

Met deze slimme telemetrie techniek op onze koffiemachines en vendingautomaten, zorgen wij voor 24/7 transparantie en een efficiënte bevoorrading door onze service operators. Zo realiseren wij minder CO2-uitstoot bij het bevoorraden van onze machines, verbruiken wij minder brandstof door een betere routeplanning en minimaliseren wij onze ecologische footprint.

REDUCTIEPROGRAMMA’S MAAS

Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot hoog op de agenda om een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Om onze doelstelling te realiseren, voeren wij verschillende initiatieven binnen ons duurzaamheidsbeleid. MAAS gaat verder waar anderen stoppen. Daarom zijn wij samen met andere instellingen een samenwerking aangegaan en unieke reductieprogramma’s gestart. Benieuwd naar deze programma’s? Klik dan hier!

Wilt u advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact met ons op