A BETTER WORLD HAS A BETTER TASTE.

CO2- DOELSTELLING MAAS

MAAS halveert in vijf jaar haar CO2 footprint. Zo dragen wij bij aan de mondiale klimaatdoelstellingen.

CO2- MAATREGELEN MAAS
Om onze CO2- doelstelling te realiseren, nemen wij de volgende maatregelen:

Scope 1
– Elektrisch vervoer wordt de standaard norm.
– Wij besparen brandstof voor onze buitendienst medewerkers door het gebruik van een slimme routeplanning-software.
– Wij besparen brandstof door onze nieuwe bedrijfswagens uit te rusten met een snelheidsbegrenzer.
– Wij informeren onze medewerkers actief over het brandstofverbruik, tips voor brandstofbesparing en ‘Het Nieuwe Rijden’.

Scope 2
– Wij kopen gecertificeerde Nederlandse Windenergie in voor ons totale elektriciteitsverbruik;
– Wij werken samen met de gebouweigenaar aan het plaatsen van zonnepanelen op het hoofdkantoor om ons eigen stroom op te wekken;
– Wij maken gebruik van tele- en videoconferencing om zakelijke reizen met privé auto en zakelijke vliegreizen te beperken;
– Wij compenseren de CO2-uitstoot van noodzakelijke (zakelijke) vliegreizen.

 

CO2- FOOTPRINT MAAS VERDELING 2020
Onze CO2 footprint wordt vooral bepaald door de uitstoot van ons zakelijke wagenpark en warmte levering voor de locaties van waaruit wij werken. In de cirkeldiagram is dit visueel weergegeven.

 

WAAR STAAN WE NU?
Klik hier voor meer informatie.

 

Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot hoog op de agenda om een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Zo draagt MAAS bij aan een schonere lucht door het optimaliseren van duurzame mobiliteit. De CO2-uitstoot van onze totale mobiliteit is in 2019 ten opzichte van het peiljaar 2018 met 5,9% afgenomen.  Om onze doelstelling te realiseren, hebben wij verschillende initiatieven opgestart zoals onder andere het SimplyMile-project en elektrisch transport in samenwerking met één van onze klanten, Universiteit Utrecht.

DUURZAME MOBILITEIT

SIMPLYMILE & MAAS

Een duurzaam emissieloos transport, zonder extra kosten. Met deze doelstelling is SimplyMile, een concept voor duurzame stadsdistributie, in 2017 met de eerste hub in Amsterdam gestart. Een hub is een logistiek centrum waar goederen ontvangen, opgeslagen en gebundeld worden voor levering in de stad.

In samenwerking met andere leveranciers in Amsterdam, heeft MAAS zich aangesloten bij dit project. Hierdoor worden vrijwel alle locaties van onze klanten op een verantwoorde manier bevoorraad. Zo realiseren wij dit onder andere bij klanten als de ING Bank, de rechtbank van Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Door alle producten in bulk aan te leveren bij de hub, is het aantal afleveradressen in de binnenstad gereduceerd. Deze producten worden vervolgens met elektrisch transport afgeleverd bij de klant.

UNIVERSITEIT UTRECHT & MAAS

MAAS ondersteunt ook de Universiteit Utrecht en haar doelstelling om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Mobiliteit heeft een grote impact op de CO2-uitstoot van de Universiteit Utrecht. Maar liefst 39% van de totale CO2-uitstoot is afkomstig uit mobiliteit. Op verschillende manieren stimuleert de universiteit verduurzaming op dit vlak.

MAAS draagt hieraan bij door alle locaties van de universiteit met elektrisch transport te bevoorraden. MAAS heeft hiervoor in elektrische ingrediëntenwagens geïnvesteerd.

ONE COFFEE CONNECT

Met One Coffee Connect hebben wij realtime inzicht van de prestaties van onze koffiemachines, het koffie- en theeverbruik van de medewerkers en gebruikers en communiceren wij binnen een handomdraai via de schermen van al onze koffiemachines.

Met deze slimme telemetrie techniek op onze koffiemachines en vendingautomaten, zorgen wij voor 24/7 transparantie en een efficiënte bevoorrading door onze service operators. Zo realiseren wij minder CO2-uitstoot bij het bevoorraden van onze machines, verbruiken wij minder brandstof door een betere routeplanning en minimaliseren wij onze ecologische footprint.

CO2-PRESTATIELADDER DOCUMENTATIE

Bekijk hier het CO2-Prestatieladder certificaat van MAAS. Aanvullende documentatie kunt u vinden op www.skao.nl

Wilt u meer informatie of gedetailleerd informatie over onze emissies? Lees dan hier onze CO2-ambitie, de CSR Declaration en het emissierapport.

 

 

Advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact op