CO2 REDUCTIEPROGRAMMA MAAS
Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot hoog op de agenda om een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Om onze doelstelling te realiseren, voeren wij verschillende initiatieven binnen ons duurzaamheidsbeleid. MAAS gaat verder waar anderen stoppen. Daarom zijn wij samen met andere instellingen een samenwerking aangegaan en unieke reductieprogramma’s gestart.
GREEN DEAL 3.0
MAAS neemt als koffieleverancier haar verantwoordelijkheid door zich te committeren aan de afspraken van Green Deal 3.0 en richt zich op drie doelstellingen: Circulariteit, CO₂-reductie en meer inzet op gezondheid.
Zo bieden wij bijvoorbeeld second-life koffiemachines, een plantaardige melktopping van Oat of this World die zorgt voor 75% minder CO₂-uitstoot en Puro koffie die bijdraagt aan biodiversiteit en de bescherming van stukken regenwoud.
GREEN BUSINESS CLUB
Sinds 2023 is MAAS partner van de Green Business Club (GBC). De GBC Nederland brengt partijen bij elkaar die daadwerkelijk de dingen doen die zij zeggen. Samen met enthousiaste partners werken zij aan de verduurzaming van verschillende steden.
Als partners kunnen we elkaar op zowel regionaal, als op landelijk niveau versterken en zo onze IMPACT gemakkelijker vergroten naar andere regio’s. Deze holistische aanpak zorgt dat we samen versnellen op thema’s als emissievrij beleveren van klanten en zero waste projecten in meerdere steden.
GIZ-PROJECT
Koffieboeren worden jaarlijks blootgesteld aan de effecten van klimaatverandering, zoals een toename van extreme weersomstandigheden. Tegelijkertijd zijn diezelfde agrarische landbouwpraktijken een belangrijke oorzaak van dit probleem.
Om hier iets aan te doen zijn we het ‘GIZ project’ gestart in Ethiopië. Het doel van dit gezamenlijke project is om duurzame, klimaat slimme én eerlijke koffieketens op te bouwen- van lokale productie in Ethiopië tot en met internationale markten zoals Nederland.
Samen met deze koffieboeren gaan we 59.874 ton (66%) CO2 besparen, plastic in verpakkingen reduceren, 3 miljoen bomen planten, 80% water besparen en blockchain technologie toevoegen om de traceerbaarheid van de koffie te vergroten. Met bijproducten van koffie- en agrobossen zorgen we tegelijkertijd voor 50% meer inkomsten voor 11.000 getrainde koffieboeren en hun gezinnen. Met dit project maken we IMPACT voor maar liefst 55.000 inwoners in de Kaffa-regio.
MAAS SLUIT AAN BIJ UNITED NATIONS GLOBAL IMPACT (UNGC)
Het UNGC is ’s werelds grootste netwerk van duurzame organisaties dat zich focust op mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding. Door aan te sluiten bij UNGC committeert MAAS zich aan tien principes die gericht zijn op het ondersteunen van het realiseren van de Sustainable Development Goals.
Deze 17 doelen moeten in 2030 een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Dankzij onze duurzame partners en initiatieven dragen wij bij aan de realisatie van deze doelstellingen.