CO2 REDUCTIEPROGRAMMA MAAS

 

Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot hoog op de agenda om een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Om onze doelstelling te realiseren, voeren wij verschillende initiatieven binnen ons duurzaamheidsbeleid. MAAS gaat verder waar anderen stoppen. Daarom zijn wij in 2021 met drie nieuwe en unieke reductieprogramma’s gestart.

GREEN DEAL & MAAS

MAAS is als eerste in de koffiebranche partner geworden van Green Deal, om iedereen een duurzame zorg te bieden met een gezonde toekomst. Green Deal Zorg beoogt daar de benodigde impuls voor te bieden. MAAS neemt als leverancier van de zorgsector haar verantwoordelijkheid op 3 pijlers:

  1. Gezondheidsbevorderende leefomgeving
  2. CO2-reductie in de zorg
  3. Circulair werken

 

Door het elektrificeren van haar wagenpark, een slimme en efficiënte routeplanning en de telemetrie techniek One Coffee Connect op de koffiemachines draagt MAAS bij aan CO2-reductie in de zorg. Middels de Koffie Recycle Service waarbij we koffiedroes volledig inzamelen en verwerken, de Bekerretoursystemen en het second-life programma voor het reviseren van koffiemachines draagt MAAS bij aan Circulair werken. In samenwerking met Health Food Wall introduceert MAAS The Treat: een innovatief foodconcept met 24/7 toegang tot een zorgvuldig samengesteld en gezond assortiment. Zo bevordert MAAS de gezondheid binnen een werkomgeving.

 

WWF & MAAS

De plastic soep is al jarenlang een groot probleem en vormt een ernstige bedreiging voor de zeeschildpad. Plastic afval wordt nog niet overal goed verwerkt en veel afval belandt op straat, in de natuur en uiteindelijk in zee waar het een giftige en verstikkende plastic soep vormt. Zeedieren zoals zeeschildpadden eten het plastic op, omdat ze denken dat het voedsel is, en worden hierdoor ziek of gaan dood.  Om hier iets aan te doen komt MAAS in actie.

MAAS KOMT IN ACTIE:

  1. MAAS introduceert als eerste in de markt een 100% papieren beker
  2. MAAS stopt met het leveren van plastic bekers
  3. MAAS stelt geld beschikbaar voor het adopteren van symbolische zeeschildpadden. Het geld dat MAAS hier jaarlijks voor doneert stelt het WWF in staat om zeeschildpadden en hun leefgebied te beschermen

 

MAAS WORDT PLASTICTARIËR
Om meer IMPACT te maken op SDG 14: Leven in water, is de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (of World Wide Foundation, WWF) ontstaan. Samen gaan wij een beweging op gang brengen om de zee plasticvrij te maken door het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik in de keten te verminderen bij leveranciers-, medewerkers-, klanten-, en consumenten van MAAS.

Miljoenen zeedieren sterven door ons plastic afval. En dat moet stoppen. Stichting Het Wereld Natuur Fonds-Nederland (WWF-NL) beschermt de bedreigde zeeschildpadden met meer beschermde zeegebieden, meer duurzame visserij, minder stroperij en ook minder plasticvervuiling. MAAS helpt graag mee door minder plastic te gebruiken. Zo redden wij samen de zeeschildpad en andere prachtige zeedieren!

Wilt u advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact met ons op