Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Een koffiebeleving op maat, gemaakt voor iedereen.

Waar koffie voorheen altijd een functionele rol speelde binnen de zorg, zijn steeds meer instellingen op zoek naar concepten die bijdragen aan verbinding en sociale interactie. Dit met als doel om een omgeving te creëren waar patiënten en medewerkers samen komen. Een plek waar iedereen zich thuisvoelt. Zo ook bij Reade.

Reade is een expertisecentrum in reumatologie en revalidatie en biedt verschillende behandelprogramma’s en -methoden aan voor mensen die door een ziekte of ongeval beperkingen ervaren in het dagelijkse leven. Hierdoor verblijven zij vaak langere tijd bij Reade. Om het verblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, bevinden zich verschillende huiskamers in het gebouw om samen te komen en te genieten van een heerlijke maaltijd, tussendoortje en natuurlijk een kop koffie of thee.

En met iedereen, bedoelen we dan ook echt iedereen. Hierdoor werd al snel duidelijk dat er naar een oplossing gezocht moest worden voor revalidanten in een rolstoel. Iets wat vaak voorkomt binnen Reade.

Waar het voor anderen heel normaal is om eenvoudig een koffie uit een koffiemachine te halen, kan dit voor een revalidant enkele uitdagingen met zich meebrengen. Denk aan het bedienen via het bedieningsscherm en het pakken van de beker of de condimenten. Tijd om daar iets aan te doen.

Afbeeldingen_Vierkant_rolstoelmeubel-1-e1714741100668-768×840

Wat hebben we gedaan?

Bij het streven naar een koffiebeleving bij Reade die voor iedereen toegankelijk is, is gekeken naar een alternatief voor de standaard koffiemeubels. Samen met onze leverancier hebben we een ontwerp gemaakt waarbij het meubel is verlaagd en zodoende rolstoelvriendelijk. Door het meubel te verlagen, kan de revalidant makkelijker bij het bedieningsscherm en natuurlijk het pakken van de consumptie.

Niet alleen het meubel, maar ook de attributen voor het aanbieden van condimenten naast de machine hebben we verlaagd. Een koffiebeleving van alle gemakken voorzien. Echter brengt het verlagen van een meubel een aantal uitdagingen, waaronder de verzorging en het onderhoud aan de machine. Om de service beurten op een verantwoorde manier te laten uitvoeren door een operator van MAAS, is de volledige binnenkant van het meubel verschuifbaar. Hierdoor wordt de operator niet belast, maar vereenvoudigen we het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden.

Afbeeldingen_Vierkant_rolstoelmeubel2-768×768

reacties van revalidanten bij reade

De revalidanten bij Reade reageren erg enthousiast op de aanpassing van het meubel. Zij voelen zich hierdoor gezien als revalidant en gewaardeerd aangezien er wordt gekeken naar de dagelijkse uitdagingen. Dit geeft een gevoel van waardering en draagt bij aan het huiskamer gevoel. Ook de medewerkers van Reade zijn blij dat op deze manier de koffiebeleving voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt.

Om het huidige aanbod aan eten en drinken binnen Reade te blijven ontwikkelen, hebben wij samen met onze partner Vitam gekeken naar de mogelijkheden in plantaardige producten. Onderzoek wijst namelijk uit dat een plantaardig dieet kan bijdragen aan een voorspoedig herstel van de revalidant. Zo worden er al plantaardige maaltijden aangeboden in de huiskamers en bieden we alle melk consumpties uit de koffiemachine aan met plantaardige melk.

Benieuwd naar de mogelijkheden van MAAS binnen de zorg?

buc02387-scaled
Vorige artikel Bedrijven omarmen CO₂-reductie: De verborgen impact van koffie
Volgende artikel Marc van Houten (MAAS): ‘In ons CSR-jaarverslag benadrukken we ons voortdurend werken aan een positieve impact’
marc_maas-300×240

Wilt u advies op maat?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.