MAAS realiseert duurzame impact van meer dan 13.000.000 euro
Lees artikel Met trots delen wij dat we samen met Social Handprint opnieuw de maatschappelijke en economische…

Koffie is al decennia lang een vast onderdeel van de werkcultuur. Maar waar cafeïne ooit gelijkstond aan productiviteit, verandert dat beeld snel. De nieuwe generatie koffiedrinkers, met Gen Z voorop, kijkt anders naar hun dagelijkse kopje koffie. Voor deze groep draait het minder om de ‘kick’ en meer om gezondheid, balans, smaak en duurzaamheid. En dat is precies waar decaf koffie zijn intrede maakt.
De cafeïne in deze Puro koffie wordt op natuurlijke wijze verwijderd door de groene koffiebonen onder te dompelen in zuiver gletsjersmeltwater van de Pico de Orizaba.
De koffie wordt met zorg en toewijding verbouwd in de regio’s Copán en Ocotepeque. Op hoogtes van 1.000 tot 1.500 meter worden de bonen met de hand geplukt, zorgvuldig gewassen en langzaam in de zon gedroogd. Dit ambachtelijke proces resulteert in een verfijnde koffie met zoete tonen van karamel en een subtiele hint van noten.
Voor onze decaf koffie gebruiken we het Mountain Water Process. Een 100% natuurlijke methode waarbij géén gebruik wordt gemaakt van chemische oplosmiddelen.
1. De groene (ongebrande) koffiebonen worden ondergedompeld in puur gletsjerwater. Dit zorgt ervoor dat cafeïne en smaakstoffen zoals oliën uit de boon vrijkomen.
2. Vervolgens wordt het water zorgvuldig gefilterd, zodat alleen de cafeïne eruit wordt gehaald.
3. De smaakvolle oliën en andere essenties worden daarna teruggevoerd naar de bonen. Zo behouden ze hun volle en karakteristieke smaak, zónder de cafeïne.
Het resultaat is een heerlijke decaf koffie met een puur en rijk aroma.