IMPACT@SOCIAL
KANSEN BIEDEN AAN MENSEN MET EEN AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT
Social Return is van overheidswege bepaald. Hierdoor wordt het vaak beschouwd als een kwantitatieve verplichting. Echter wij streven naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Dit betekent dat wij niet alleen de verplichting na willen leven, maar dat wij verder kijken dan de verplichte uitvraag bij social return. Sociaal ondernemen noemen we dat!
Samen met De Koekfabriek en Tas met een Boodschap helpen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een uitdagende werkplek of zinvolle dagbesteding en zo de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.Sinds 2017 werken wij samen met Teamwerk Participatiediensten, een organisatie die mensen via leerwerktrajecten begeleidt naar duurzame werkplekken. Inmiddels hebben via deze samenwerking 28 mensen een functie gevonden binnen MAAS. Dankzij dit en andere social return-initiatieven hebben wij opnieuw trede 3 van de PSO Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald. Klik hier voor het certificaat.
MAAS kijkt verder dan de verplichte uitvraag bij social return
PSO TREDE 3
Onze organisatie is voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) gecertificeerd op Trede 3. Dat betekent dat we op de hoogste trede presteren als het gaat om het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. MAAS draagt al sinds 2019 trede 3, de hoogst haalbare trede, van het PSO Ladder certificaat. Klik hier voor het certificaat.
Teamwerk participatiediensten
MAAS wil meer sociale IMPACT maken op het werk en is begin 2017, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), concreet invulling gaan geven aan de participatiewet. Daarvoor is MAAS een exclusieve samenwerking aangegaan met Teamwerk Participatiediensten (TWP), een bijzonder reïntegratiebureau, gespecialiseerd in het re-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betreft mensen uit de bijstand, statushouders (vluchtelingen met een bijstands-uitkering) en mensen met een beperking. Teamwerk Participatiediensten is sinds 2018 onze partner om sociale IMPACT te maken. Vanuit deze re-integratie trajecten zijn er eind 2023 al 28 mensen doorgestroomd en in dienst bij MAAS als operator.
MAAS zet zich actief in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder ook kansarme jongeren
Social Return On Investment (SROI) en IMPACT@SOCIAL
Maas maakt sociale impact met het programma IMPACT@SOCIAL, waarin sociaal ondernemen centraal staat, met name Social Return On Investment. Social Return betekent het creëren van werkgelegenheid voor individuen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij aanbestedingen kijkt MAAS verder dan de omschreven minimale verplichtingen van Social Return. Bij Maas gaat Social Return niet alleen om individuen met een gedeeltelijke handicap, verstandelijke beperking, uitkering, weinig opleiding of weinig werkervaring. Maas neemt hierin ook oudere medewerkers (55+), herintredende huisvrouwen of huismannen en professionals die tijdelijk met ziekteverlof zij geweest mee.