IMPACT@FOOTPRINT

PRODUCTEN TERUGBRENGEN IN EEN CONTINUE CYCLUS

Wij willen IMPACT maken door onze ecologische footprint te minimaliseren. Dit doen wij op het gebied van onze koffiemachines, afval, water en transport. Bij MAAS werken wij er continu aan om een duurzame IMPACT te creëren op het gebied van circulariteit. Wij streven ernaar om al onze producten in een continue cyclus te brengen.

ENERGIEZUINIGE & RECYCLEBARE KOFFIEMACHINES

Onze energiezuinige koffiemachines met A++ energielabel zijn uitgerust met een standaard stand-by-modus om elektriciteitsverbruik te verminderen. Statistieken wijzen uit dat een koffiemachine gemiddeld 57% van de tijd op stand-by kan staan. Dit levert een besparing per koffiemachine per jaar op van circa 139 kWh. Daarnaast zijn onze koffiemachines voor 100% recycle- en herbruikbaar.

Impact Top Image
Impact Top Image

Wij streven ernaar om al onze producten in een continue cyclus te brengen

https://maas.nl/wp-content/uploads/2020/03/coffee-based.png

Koffie recycle service

Nederlanders drinken zo’n 14 miljard kopjes koffie per jaar en dit levert ongeveer 300 miljoen kilo koffiedroes op. Dit verdwijnt nu bijna allemaal in de grijze afvalcontainers. MAAS en Coffee Based zijn al jaren actief om duurzame IMPACT te creëren in de circulaire economie en lanceren als enige in de markt de Koffie Recycle Service.

Met de Koffie Recycle Service wordt koffiedroes uit uw koffiemachines gescheiden ingezameld door onze operators, opgehaald door Suez en volledig verwerkt door Coffee Based tot nieuwe producten gemaakt van koffie. Voorbeelden hiervan zijn plantenpotten, notitieboekjes of visitekaartjes. Deze producten kunnen worden besteld via www.koffierecycleservice.nl

Het restant van koffiedroes, waar geen producten van worden gemaakt, gebruiken wij bij de productie van pellets. Op deze manier belandt het resterende koffiedroes niet in de vuilverbranding en wordt het 100% verwerkt. Een betere circulaire oplossing bestaat er niet!

https://maas.nl/wp-content/uploads/2020/03/made-blue-logo.png

Made blue

Wereldwijd hebben 844 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Al sinds 2015 werken wij samen met Made Blue om daar iets aan te doen. Voor elke liter koffie, thee of water die gezet wordt met de koffiemachines van MAAS, doneren wij de kosten van één liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden via Made Blue. ‘Een liter voor een liter’ noemen wij dat.

In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 307 miljoen liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt. Dit realiseert Made Blue door het aanleggen van waterputten, filtersystemen en pijpleidingen waardoor schoon drinkwater uit de bergen naar lager gelegen dorpen kan stromen. Hierdoor hebben kinderen op school en gezinnen thuis toegang tot schoon drinkwater, voor de komende 10 jaar.

Bij MAAS werken wij er continu aan om een
duurzame IMPACT te creëren op het gebied van circulariteit

Impact Grid Image

Secondlife-machines

Bij MAAS kunt u gebruikmaken van refurbished koffiemachines! Met inzet van deze Refurbished  koffiemachines bespaart u kosten en maakt u IMPACT op het milieu. Zónder concessies te doen aan de kwaliteit. Circulair inkopen begint vandaag, niet morgen!

Impact Grid Image

CO2-beleid

Bij MAAS staat het verminderen van de CO2-uitstoot van haar eigen activiteiten en in de keten waarin MAAS actief is, hoog op de agenda om zo een bijdrage te leveren aan de mondiale klimaatdoelstellingen. Het is onze doelstelling om in 2025 onze CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 2018. Klik hier voor meer informatie.

Impact Grid Image

HERGEBRUIK BEKERS

Wij hebben mooi vormgegeven recyclebakken voor het efficiënt inzamelen van kartonnen koffiebekers en PET-flessen op de werkvloer. Op deze manier wordt het materiaal opnieuw gebruikt voor andere producten. Daarnaast hebben we een eigen hergebruik-stimuleringsprogramma ontwikkeld. De insteek van het programma is het stimuleren van hergebruik door het noteren van de eigen naam en favoriete consumptie aan te kruisen. Zo kunnen uw medewerkers de bekers de gehele dag gebruiken!

Wilt u advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact met ons op