6 redenen waarom uw medewerkers goede koffie op kantoor nodig hebben

Misschien heeft u er nooit bij stilgestaan, maar over het algemeen vinden medewerkers de aanwezigheid van goede koffie op het werk belangrijk. Belangrijker dan een lekkere lunch op kantoor of het jaarlijkse bedrijfsuitje. Voor sommigen gaat het zelfs zo ver dat het een belangrijke arbeidsvoorwaarde is. Het feit dat medewerkers het belangrijk vinden kan al een reden zijn om een goede koffievoorziening te faciliteren, maar er zijn nog meer redenen waarom werknemers de aanwezigheid van kwaliteitskoffie op prijs stellen.

GOEDE KOFFIE BEVORDERT CREATIVITEIT

Het is geen toeval dat Google ervoor zorgt dat werknemers nooit ver weg zijn van dranken en maaltijden. De achterliggende gedachte is namelijk dat het het creatieve en innovatieve proces bevordert. Hoe dat komt? Door de cafeïne in koffie ben je alerter en dat is goed voor de creativiteit. Bovendien, wanneer werknemers echt genieten van een kop koffie, resulteert dat in een betere stemming. En die positieve en actieve gemoedstoestand is de ideale stemming voor de start van een creatief proces.

EEN KOP KOFFIE KAN HET IJS BREKEN

Een lekkere kop koffie aanbieden aan een relatie, een nieuwe werknemer of een collega kan het ijs breken aan het begin van een gesprek. Het is goede manier om een moeilijk gesprek te starten, iemand thuis te laten voelen of het gesprek op gang brengen.

GOEDE KOFFIE VERHOOGT DE WERKLUST

Uit onderzoek blijkt dat naarmate medewerkers meer tevreden zijn over de koffie op het werk de werklust toeneemt. De koffievoorziening en de kwaliteit van de koffie blijkt voor veel mensen invloed te hebben op de ‘zin’ om hun werk te doen.

KOFFIE VERHOOGT DE SFEER OP DE WERKVLOER

En dat niet alleen: hetzelfde onderzoek toont ook aan dat werknemers de aanwezigheid van goede koffie belangrijker vinden voor de sfeer op kantoor. U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld frustraties over koffie van mindere kwaliteit de sfeer op de werkvloer niet bevorderen.

EEN KOP KOFFIE BIEDT EEN WELVERDIENDE PAUZE

Niet te lang achter het bureau zitten en voldoende beweging op een werkdag krijgen steeds meer aandacht vanwege negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Met het halen van een kop koffie kunt u twee vliegen in één klap slaan: u moet in beweging komen en u neemt even afstand van het computerscherm en uw werkzaamheden.

KOFFIE LAAT HET KANTOOR LEKKER RUIKEN

De geur van vers gezette koffie is voor veel mensen een van de meest favoriete geuren. Op kantoor is de geur van koffie alleen als voor sommige medewerkers voldoende voor extra inspiratie of motivatie. Dus waarom zou u niet zorgen dat het op kantoor naar vers gezette koffie ruikt?

Misschien wilt u de koffievoorziening op kantoor wel verbeteren, maar weet u — gezien het aanbod — niet waar u moet beginnen. Om u daarbij te helpen hebben wij een Experience Center ingericht waar u al onze koffiemachines kunt ervaren, onze koffiesoorten kunt proeven en al uw vragen kunt stellen aan onze koffiespecialisten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact op