4 redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

Elk kantoor heeft er minimaal een staan, groot of klein: een koffiemachine. Het oer-hollandse bakje koffie’ is dan ook niet meer weg te denken op het werk. Sterker nog, koffie is tegenwoordig een serieuze aangelegenheid voor uw werknemers. Voor hen is het namelijk meer dan alleen ‘een kopje koffie’. Het is daarom ook een van de redenen waarom koffie onmisbaar is op het werk. Wij geven nog vier andere redenen.

1. KOFFIE VERHOOGT DE PRODUCTIVITEIT VAN MEDEWERKERS

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar koffie en het vergroten van de productiviteit op het werk. De uitkomsten verschillen, maar waar onderzoekers het allemaal over eens zijn is dat het drinken van koffie het gevoel van productiviteit vergroot. Bijna de helft van de Nederlandse werknemers denkt productiever te zijn onder het genot van een goede kop koffie. Of het nu tussen de oren zit of dat ze echt een cafeïne kick nodig hebben, menig medewerker gelooft niet in een productieve werkdag zonder een goede kop koffie.

Uiteraard zit er een kern van waarheid in. Door cafeïne bent u alerter en u krijgt er meer energie van waardoor u langer door kan gaan en beter kan concentreren. De geur van koffie alleen al werkt inspirerend voor een groot deel van de werknemers.

2. KOFFIE VERBETERT DE SFEER OP DE WERKVLOER

Koffie brengt mensen samen. De koffiemachine is de plek waar collega’s onder het genot van een kop koffie bijkletsen, de laatste stand van zaken bespreken of een korte meeting houden. Het heeft een positieve invloed op de arbeidsvreugde en het teamgevoel wanneer werknemers op verschillende momenten tijdens de werkdag samen een kop koffie kunnen drinken.

Bovendien leert u op deze momenten uw collega’s beter kennen. Wanneer de koffie op de werkvloer niet voldoet aan de wensen van werknemers, zijn ze al snel geneigd om buiten de deur een kop koffie te halen. Hierdoor is er onderling minder interactie en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer op kantoor.

3. KOFFIE VERHOOGT DE MEDEWERKERSTEVREDENHEID

Tevreden medewerkers zijn belangrijk binnen een organisatie. Als facility manager doet u er alles aan om medewerkers tevreden te stellen. Maar wist u dat een groot deel van de medewerkers een goede kop koffie belangrijker vindt dan een laptop van de zaak of het jaarlijkse bedrijfsuitje? Het gaat zelfs zo ver dat sommige medewerkers gratis koffie laten opnemen in hun secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bovendien blijven medewerkers praten over slechte koffie totdat er verandering in komt. Tegenwoordig is iedereen steeds betere koffie gaan drinken, zowel thuis als in de horeca. Blijft deze ontwikkeling achter op kantoor, dan zult u daar medewerkers over horen klagen. Goede koffie zal de tevredenheid van uw werknemers verhogen.

Medewerkers hebben een andere smaak en andere voorkeuren. Geven ze de voorkeur aan een espressomachine of past een instant koffiemachine beter bij uw organisatie? Een belangrijke vraag om te beantwoorden om uw medewerkers tevreden te stellen.

4. KOFFIE IS HET VISITEKAARTJE VAN UW ORGANISATIE

Klant- en contact relaties zijn essentieel voor uw organisatie. Wanneer u potentiële klanten ontvangt, wilt u zo goed mogelijk voor de dag komen. Een bespreking of onderhandeling begint vrijwel altijd met een kop koffie. Juist op de belangrijke momenten wilt u indruk maken. Serveert u lekkere koffie? Dat geeft direct glans aan uw ontvangst.

Serveert u ‘slechte’ koffie? Dan is het lastiger om indruk te maken. Simpelweg omdat minder lekkere koffie niet past bij de professionaliteit die u als bedrijf wilt uitstralen richting uw klanten. Een klant voelt zich welkom wanneer deze een heerlijke kop koffie aangeboden krijgt.

Bovenstaande redenen laten duidelijk zien dat goede koffie onmisbaar is op het werk. Uw medewerkers zijn niet alleen tevreden en productiever, maar klanten worden er ook blij van. Wilt u weten welke koffiemachine en welke koffie het beste bij uw bedrijf past? In ons Experience Center kunt u al onze koffiemachines zien en ervaren en onze koffievarianten proeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact op