Wat zijn de beste zetmethoden voor koffie op het werk?

U wilt uw medewerkers tevreden houden met goede koffie en daarom bent u op zoek naar een koffiemachine die het beste bij uw organisatie past. Een lastige klus, want iedere medewerker heeft zijn eigen voorkeur en mening. Om u op weg te helpen in het maken van de juiste keuze gaan we in dit blog dieper in op de verschillende koffiezetmethoden. Op basis daarvan kunt u besluiten wat voor soort koffiemachine het beste bij uw organisatie en medewerkers past.

PISTON OF VOLAUTOMAAT?

We nemen eerst even een stap terug. Voordat u kiest voor een soort koffiemachine is het belangrijk om te bepalen of u kiest voor een piston of een volautomatische machine. Een piston koffiemachine moet met de hand bediend worden en vraagt om veel tijd en kennis. Om die reden is het vaak geen goede optie voor op kantoor.

Een volautomatische koffiemachine is vele malen geschikter voor koffie op het werk. Het is gebruiksvriendelijker en sneller dan een piston koffiemachine. Bij een volautomatische machine worden alle handelingen die nodig zijn om een kop koffie te zetten achter de deur uitgevoerd. Met een enkele druk op de knop kunnen uw medewerkers genieten van een lekker bakje koffie. Maar kiest u dan voor een espresso, instant of fresh brew koffiemachine?

ESPRESSO KOFFIEMACHINE (VERSE KOFFIEBONEN)

Een espresso koffiemachine zet koffie met verse koffiebonen. Per kopje wordt de juiste hoeveelheid koffiebonen in de koffiemachine gemalen waarna er onder hoge druk water door het koffiemaalsel wordt geperst. Deze zetmethode geeft een krachtige kop koffie van hoge kwaliteit. Er bestaat geen verser kopje koffie dan een kop koffie van versgemalen koffiebonen.

Laat u overigens niet misleiden door de naam van de koffiemachine. Ook bij een espressomachine kunt u kiezen voor verschillende koffiesoorten, zoals gewone koffie en cappuccino.

Snelheid: ongeveer 30 seconden per kopje.

INSTANT KOFFIEMACHINE

Een instant koffiemachine wordt ook wel een vriesdroog koffieautomaat genoemd. Het wordt gemaakt van gezette, geconcentreerde koffie waaruit het water onttrokken is. Dat wordt verwerkt tot een concentraat in de vorm van fijne korrels. Wanneer dit concentraat weer in contact komt met heet water is eenvoudig en snel een kop koffie gemaakt. De kwaliteit van de koffie is over het algemeen minder dan bij een espressomachine.

Snelheid: ongeveer 8 seconden per kopje

FRESH BREW KOFFIEMACHINE

Fresh brew is een methode die vergelijkbaar is met gewone filterkoffie. Gemalen koffie wordt automatisch op een filterpapier gedoseerd en daar wordt vervolgens water aan toegevoegd. De automaat is echter wel een stuk sneller dan wanneer je normale filterkoffie zet, omdat het water versneld door de koffie wordt getrokken. Een kopje koffie uit een fresh brew koffiemachine lijkt het meeste op een kop koffie van thuis, maar verliest wel aan populariteit door op opkomst van verse koffiebonen.

Snelheid: circa 20 seconden per kopje

Wil je meer weten over de verschillende zetmethoden en koffiemachines? En de verschillen in smaak ervaren? Kom dan langs in ons Experience Center. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren. Zo kunt u de koffiemachine kiezen die het beste bij uw organisatie en medewerkers past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact op