Wat is de beste koffiemachine voor op kantoor?

Je hebt besloten dat er een nieuwe koffiemachine moet komen op kantoor, mede omdat goede koffie een positieve invloed heeft op de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Maar dan begint het eigenlijk pas, want welke koffiemachine past nu eigenlijk het beste? Er zijn zoveel koffiemachines op de markt dat het een hele klus kan zijn om de beste koffiemachine uit te zoeken. En die tijd heeft u eigenlijk niet. Om de keuze eenvoudiger te maken helpen wij u een handje.

EN DE BESTE KOFFIEMACHINE IS…

Helaas, er is niet één koffiemachine die het best geschikt is voor iedere organisatie. Wat de beste koffiemachine is kan namelijk sterk per organisatie verschillen. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het koffiegebruik per organisatie, en zelfs per medewerker verschilt. Sommige medewerkers starten de dag graag met gewoon een zwart kopje koffie, terwijl anderen de voorkeur geven aan espresso of cappuccino. Welke koffiemachine voor uw organisatie het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld:

  • – Hoeveel mensen (werknemers, klanten, gasten etc.) gaan gebruik maken van de koffiemachine?
  • – Is er behoefte aan meerdere koffievariaties zoals cappuccino, latte of espresso?
  • – Wordt er alleen tijdens piekmomenten of gedurende de hele dag koffie gedronken?
  • – Wil je de sterkte per kopje zelf kunnen aanpassen?

HET VERSCHIL MET EEN KOFFIEMACHINE THUIS

Bij de keuze voor een koffiemachine kijkt u waarschijnlijk al gauw naar datgene waar u het meest bekend mee bent: de koffiemachine thuis. Maar de keuze voor een koffiemachine op kantoor verschilt om twee redenen met een koffiemachine thuis en vereist dus ook een andere blik:

  • – Een koffiemachine op kantoor moet voor een lange periode een grote groep gebruikers kunnen voorzien van koffie van goede kwaliteit
  • – Een koffiemachine moet eenvoudig in gebruik (één druk op de knop) en onderhoud zijn en zeker niet meerdere handelingen vereisen

Met andere woorden, de koffiemachine die u thuis gebruikt (filterkoffie, Senseo, Nespresso of een verse bonen machines) zijn over het algemeen niet geschikt voor op kantoor. Tenzij u werkt voor een kleine organisatie.

3 CRITERIA DIE ALTIJD GELDEN BIJ HET KIEZEN VAN DE BESTE KOFFIEMACHINE

Het kan dus per organisatie verschillen wat de beste koffiemachine is, maar er zijn wel degelijk overlappende criteria die altijd gelden bij de keuze voor de beste koffiemachine voor uw organisatie. Om de zoektocht naar een geschikte koffiemachine eenvoudiger te maken, delen we deze criteria graag met u.

CRITERIA 1: DE KWALITEIT VAN DE KOFFIE

Een koffiemachine met kwaliteitskoffie is in de ogen van medewerkers altijd een betere optie dan een koffiemachine met koffie van mindere kwaliteit. Ze zullen vrijwel altijd de voorkeur geven aan een espressomachine (met verse bonen) dan aan een instant koffiemachine. Zeker omdat goede koffie op het werk voor veel medewerkers steeds belangrijker is. Niet alleen omdat ze thuis steeds betere koffie drinken, maar ook omdat het een belangrijke bijdrage levert aan de medewerkerstevredenheid. De beste koffiemachine is dus automatisch een machine met koffie van hoge kwaliteit.

CRITERIA 2: HET GEBRUIKSGEMAK VAN DE MACHINE

Een koffiemachine voor op kantoor is geschikt wanneer deze eenvoudig is in gebruik, iedereen, zonder al teveel moeite, een kop koffie kan drinken en makkelijk te onderhouden is. U wilt namelijk voorkomen dat u een koffiemachine aanschaft die niet gebruiksvriendelijk is en een hoop frustraties oplevert.

CRITERIA 3: HET AANBOD VAN KOFFIEVARIATIES

Veel werknemers zijn over het algemeen niet meer tevreden met een koffiemachine die alleen een gewoon kopje koffie kan drinken. Koffie, en de vele variaties, worden steeds populairder. Medewerkers drinken thuis en in de horeca ook steeds meer varianten en dus willen ze dat op het werk ook. Wilt u de beste koffiemachine voor op kantoor? Kies dan voor een machine die meerdere koffievariaties aanbiedt.

WAT ZOU ONZE KEUZE ZIJN?

Als u aan ons vraagt wat wij de beste koffiemachine voor op kantoor vinden dan zouden wij gaan voor een automatische espressomachine met verse bonen. Waarom? Van alle machine opties geeft een espressomachine de beste kwaliteit koffie. Daarmee kom je de wens van medewerkers tegemoet. Bovendien kunt met één druk op de knop genieten van het beste kopje koffie in verschillende variaties.

Een espressomachine is er in alle soorten en maten en dus geschikt voor ieder kantoor. In ons Experience Center kunt u vrijblijvend onze verschillende (espresso)machines zien én ervaren. Bovendien kunt u onze verschillende koffiesoorten proeven. Want met de keuze voor een koffiemachine bent u er nog niet: de koffie is minstens zo belangrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact op