Lekkere koffie op het werk: kleine investering, groot effect op medewerkerstevredenheid

U bent, als facility manager, continu op zoek naar efficiënte manieren om de medewerkerstevredenheid te verhogen. Er zijn talloze mogelijkheden om dat te realiseren: een bonussysteem opzetten, meer bedrijfsactiviteiten- en uitjes organiseren, thuiswerken faciliteren etc. Maar er is ook een veel simpelere manier om het uiteindelijke doel te behalen: een goede kop koffie.

KOFFIE RENDEERT OP MEERDERE NIVEAUS

Zoals gezegd zijn er genoeg mogelijkheden om de medewerkerstevredenheid te vergroten, maar dat wil niet altijd zeggen dat de ene manier beter is dan de andere. Wel is het zo dat de ene mogelijkheid eenvoudiger te implementeren is dan de andere. Koffie valt onder die eerste categorie. Bovendien rendeert koffie — buiten een hogere medewerkerstevredenheid — nog op drie andere niveaus:

  • – Werkgevers tonen — door het aanbieden van kwaliteitskoffie — aan dat ze medewerkers waarderen
  • – De productiviteit van medewerkers verhoogt
  • – Er wordt efficiënter gewerkt door informele overlegmomenten bij de koffieautomaat

 

KOFFIE ZORGT VOOR BLIJE GEZICHTEN

Wat denkt u dat er gebeurt wanneer u een goede koffievoorziening faciliteert met bijvoorbeeld één of meerdere espressomachines? Wedden dat het meer lachende gezichten bij medewerkers oplevert dan een geschenkbon, extra vakantiedag of kleine bonus?

Dat is geen toeval. Een goede koffievoorziening is voor medewerkers tegenwoordig belangrijker dan bijvoorbeeld het jaarlijkse bedrijfsuitje of een goed lunchaanbod. Vanzelfsprekend werkt het dan ook averechts: biedt u goedkope koffie aan die u eigenlijk thuis ook niet zou drinken? Dan leidt dat tot meer ontevredenheid. En dat rendeert ook weer op meerdere niveaus:

  • – Medewerkers krijgen de indruk dat ze geen kwaliteitskoffie waard zijn
  • – Ze hebben frustraties over de koffie en dat kan een verlies van kostbare tijd opleveren
  • – Medewerkers voelen zich belemmerd om klanten een kop koffie aan te bieden, terwijl het juist een visitekaartjevan de organisatie kan zijn.

EENMALIGE INVESTERING, GROOT EFFECT

Goede koffie op het werk is dus een simpele manier om de medewerkerstevredenheid te vergroten. Ben je daarom bewust van wat de beste zetmethode is voor koffie op het werk. Uiteraard zit daar wel een prijskaartje aan, maar in vergelijking met andere mogelijkheden is het geen grote investering die gedaan moet worden. In relatie tot het organiseren van bedrijfsuitjes en thuiswerken is een goede koffiemachine de goedkoopste manier om de medewerkerstevredenheid te verhogen.

Een goede koffiemachine is een eenmalige investering waar u een aantal jaar mee vooruit kunt. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om op de koffieprijs te besparen.

Bent u nieuwsgierig naar wat u kunt doen om de koffievoorziening bij u op kantoor te optimaliseren? Kom dan langs in ons Experience Center. Daar kunt u al onze koffiemachines zien én ervaren en helpen onze specialisten u graag met passend advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies op maat?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.
neem direct contact op