DUURZAAMHEIDSLABELS

In ons assortiment hebben wij verschillende A-merken en private labels die responsible sourcing op eigen wijze invullen. Onze klanten kunnen niet alleen kiezen welk merk, maar ook welk keurmerk het beste bij de organisatie en haar eigen doelstellingen past.

IMPACT@ORIGIN 

Het permanent verplaatsen van de belangrijkste elementen uit de waardeketen van West-Europa naar de landen van oorsprong. Dit helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verkrijgen in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk en investeren in een duurzame toekomst.

FAIRCHAIN

Met FairChain streven wij ernaar de koffieketen te herstellen. Ons doel is om een 50/50 balans tussen koffieproducenten en koffiedrinkers te creëren. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren blijft er 300% meer geld achter in het koffieproducerende land!

RAINFOREST ALLIANCE

Het Rainforest Alliance-keurmerk is in het leven geroepen voor het behoud van de biologische diversiteit van de natuur. Het keurmerk richt zich daarnaast op de leefomstandigheden van boeren en medewerkers.

FAIRTRADE – MAX HAVELAAR

Een betere plek in de handelsketen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, zodat zij kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

UTZ

Dankzij het UTZ-programma leren boeren betere landbouwmethodes, creëren zij betere werkomstandigheden en kunnen zij beter zorgen voor hun kinderen en de natuur.

EUROPEES BIOLOGISCH

Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd.

Deel in/met uw netwerk