IMPACT OP DE FOOTPRINT

Wij willen impact maken door onze footprint te minimaliseren. Dat doen we op onze machines, afval, water en transport.

ENERGIEZUINIGE & RECYCLEBARE MACHINES

Onze koffiemachines zijn energiezuinige machines met A++ energielabel en zijn uitgerust met een standaard stand-by modus om elektriciteitsverbruik te verminderen. Onze automaten zijn voor 99.71% recyclebaar en/of herbruikbaar. Na binnenkomst van de geretourneerde automaten worden de materialen gescheiden met diverse technieken, zoals shredders en kleurenscheiding. De materialen worden dan gerecycled of gebruikt voor energy recovery. Alle door MAAS geleverde automaten hebben de wettelijk verplichte CE-markering en worden samengesteld uit materialen die zoveel mogelijk geschikt zijn voor recycling.

SECOND LIFE MACHINES

Klanten van MAAS kunnen tegen geringe koop- of huurkosten gebruikmaken van gebruikte en perfect gereviseerde machines. Via deze ‘Second Life’-optie besparen onze klanten kosten en reduceren tegelijkertijd hun impact op het milieu. Zónder concessies aan de kwaliteit.

HERGEBRUIK AFVAL

Wij bieden de mogelijkheid om mooi vormgegeven recyclebakken in te zetten voor het efficiënt verwerken van kartonnen koffiebekers en PET-flessen op de werkvloer. Op deze manier kan het materiaal van de kartonnen bekers en PET-flessen opnieuw worden gebruikt voor andere producten.

Naast het verwerken van verschillende afvalproducten zetten wij ons in op het structureel maken van een positieve impact aan de voorkant van onze concepten. Zo hebben wij een bio degradable beker in ons assortiment. Deze kartonnen beker is gemaakt van FSC gecertificeerd papier en voorzien van een bio coating.

Via het FSC systeem zorgen we ervoor dat onze bossen wereldwijd verantwoord worden beheerd. De biocoating is biologisch gecertificeerd en zorgt er op een natuurlijke manier voor dat de beker waterdicht wordt. De beker is ook geschikt voor het bekende Cup2Paper retoursysteem van SITA (SUEZ). Dit is een gesloten totaalconcept waarbij de keten van “cup tot staart” is geregeld door SITA. Er is toegang tot speciale bekers, inzamelmiddelen, communicatiemateriaal voor gebruikers, de afvalinzameling én gespecialiseerde recycling.

Daarnaast is de beker geschikt voor ons hergebruiksstimuleringsprogramma omdat de kwaliteit en materiaal ruimte laat voor bedrukking met watervaste inkt. De insteek van het programma is het stimuleren van hergebruik door de gebruiker de beker te laten personaliseren. Hierbij kan gedacht worden aan het ruimte laten voor het noteren van je naam op de beker of het geven van de mogelijkheid om de favoriete consumptie van de gebruiker aan te laten kruisen.

Daarnaast vallen ook de samenwerking met Made Blue én ons duurzaam transport programma onder het IMPACT op footprint beleid. Meer leest u hierover op de betreffende pagina’s.

Deel in/met uw netwerk