MEDEWERKERS LATEN BETALEN VOOR KOFFIE OP HET WERK: JA OF NEE?

Hoe je het ook wendt of keert en hoe vanzelfsprekend koffie op het werk misschien soms ook lijkt het is, zoals iedere investering, een kwestie van kosten en baten. Zeker wanneer je als facility manager te maken hebt met krimpende budgetten. Je wilt eigenlijk niet inleveren op de kwaliteit van de koffie, omdat je de medewerkers-tevredenheid zo hoog mogelijk wilt houden. Is het vragen van een financiële bijdrage voor koffie een mogelijke oplossing?

Lees meer >

6 REDENEN WAAROM UW MEDEWERKERS GOEDE KOFFIE OP KANTOOR NODIG HEBBEN

Misschien heeft u er nooit bij stilgestaan, maar over het algemeen vinden medewerkers de aanwezigheid van goede koffie op het werk belangrijk. Belangrijker dan een lekkere lunch op kantoor of het jaarlijkse bedrijfsuitje. Voor sommigen gaat het zelfs zo ver dat het een belangrijke arbeidsvoorwaarde is. Het feit dat medewerkers het belangrijk vinden kan al een reden zijn om een goede koffievoorziening te faciliteren, maar er zijn nog meer redenen waarom werknemers de aanwezigheid van kwaliteitskoffie op prijs stellen.

Lees meer >

WAT IS DE BESTE KOFFIEMACHINE VOOR OP KANTOOR?

Je hebt besloten dat er een nieuwe koffiemachine moet komen op kantoor, mede omdat goede koffie een positieve invloed heeft op de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Maar dan begint het eigenlijk pas, want welke koffiemachine past nu eigenlijk het beste? Er zijn zoveel koffiemachines op de markt dat het een hele klus kan zijn om de beste koffiemachine uit te zoeken. En die tijd heeft u eigenlijk niet. Om de keuze eenvoudiger te maken helpen wij u een handje.

Lees meer >

WAT IS HET BESTE MOMENT OM KOFFIE OP HET WERK TE DRINKEN?

Is een kop koffie zetten het eerste wat u en veel van de medewerkers ‘s ochtends doen als jullie op kantoor komen? Om een cafeïne boost te krijgen om de dag goed te beginnen? Het lijkt logisch om ‘s ochtends na het opstaan of aan het begin van de werkdag een kop koffie te nemen om de dag energiek te starten, maar uit onderzoek blijkt het tegenovergestelde. Het blijkt juist het slechtste moment om een kop koffie te drinken.

Lees meer >

DUURZAME KOFFIE EN NOG 4 ANDERE QUICK WINS VOOR EEN GROENER KANTOOR

Duurzaamheid komt bij veel bedrijven steeds hoger in het vaandel te staan en steeds meer bedrijven profileren zich als ‘duurzame onderneming’. Duurzaamheid is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de zakelijke portemonnee vanwege de energiebesparing. Bovendien draagt duurzaamheid bij aan een optimale werkomgeving en een grotere medewerkerstevredenheid en heeft het een positieve invloed op het imago van de organisatie. Dit stemt uw (potentiële) klanten weer positief. Met een paar kleine aanpassingen kunt u al zorgen voor een duurzaam en milieuvriendelijk kantoor. Van kantoorplanten tot energiebesparing en van schoonmaken tot de koffie die u drinkt. Wij zetten vijf eenvoudige quick wins op een rij.

Lees meer >

5 VOORDELEN VAN HET DRINKEN VAN KOFFIE WAARVAN JE NOG NIET WIST

Op welke trends kunt u als facility manager dit jaar inspelen om de medewerkerstevredenheid te optimaliseren? Het belang van goede koffie op het werk heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Medewerkers drinken thuis en in de horeca steeds meer koffie van hoge kwaliteit en dat willen ze op het werk ook. Veel bedrijven spelen daarop in en hebben een koffievoorziening die aan de wensen en behoeften van medewerkers voldoet.  Want geloof het of niet, een goede koffievoorziening draagt bij aan de medewerkerstevredenheid. Wij zetten de 6 koffietrends voor dit jaar op een rij:

Lees meer >

LEKKERE KOFFIE OP HET WERK: KLEINE INVESTERING, GROOT EFFECT OP MEDEWERKERSTEVREDENHEID

U bent, als facility manager, continu op zoek naar efficiënte manieren om de medewerkerstevredenheid te verhogen. Er zijn talloze mogelijkheden om dat te realiseren: een bonussysteem opzetten, meer bedrijfsactiviteiten- en uitjes organiseren, thuiswerken faciliteren etc. Maar er is ook een veel simpelere manier om het uiteindelijke doel te behalen: een goede kop koffie.

Lees meer >

6 TRENDS VOOR KOFFIE OP HET WERK IN 2017

Op welke trends kunt u als facility manager dit jaar inspelen om de medewerkerstevredenheid te optimaliseren? Het belang van goede koffie op het werk heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Medewerkers drinken thuis en in de horeca steeds meer koffie van hoge kwaliteit en dat willen ze op het werk ook. Veel bedrijven spelen daarop in en hebben een koffievoorziening die aan de wensen en behoeften van medewerkers voldoet.  Want geloof het of niet, een goede koffievoorziening draagt bij aan de medewerkerstevredenheid. Wij zetten de 6 koffietrends voor dit jaar op een rij:

Lees meer >

11 HANDIGE TIPS OM DE MEDEWERKERSTEVREDENHEID TE VERHOGE

Als facility manager is optimale medewerkerstevredenheid een van de doelen van uw werkzaamheden. Tevreden medewerkers zijn namelijk niet alleen productiever, ze hebben ook meer hart voor de organisatie en halen vaker hun targets. Bovendien zorgt een hoge medewerkerstevredenheid voor een hoge klanttevredenheid. Sterker nog, een bedrijf met tevreden medewerkers maakt 47 procent meer winst. Maar hoe zorgt u dat medewerkers tevreden zijn? En nog belangrijker, hoe blijven medewerkers tevreden? 11 handige tips:

Lees meer >

3 MANIEREN OM OP DE KOFFIEPRIJS OP KANTOOR TE BESPAREN

Ondanks krimpende budgetten wilt u als facility manager de medewerkers tevreden houden met goede koffie. Juist omdat medewerkers steeds meer waarde aan koffie hechten en het de productiviteit en medewerkerstevredenheid verhoogt. De kans is groot dat u op uw koffieprijs kunt besparen om zo toch aan de wensen en behoeften van medewerkers te voldoen.

Lees meer >

WAT ZIJN DE BESTE ZETMETHODEN VOOR KOFFIE OP HET WERK?

U wilt uw medewerkers tevreden houden met goede koffie en daarom bent u op zoek naar een koffiemachine die het beste bij uw organisatie past. Een lastige klus, want iedere medewerker heeft zijn eigen voorkeur en mening. Om u op weg te helpen in het maken van de juiste keuze gaan we in dit blog dieper in op de verschillende koffiezetmethoden. Op basis daarvan kunt u besluiten wat voor soort koffiemachine het beste bij uw organisatie en medewerkers past.

Lees meer >

MEDEWERKERSTEVREDENHEID VERHOGEN: 4 FACTOREN WAAR U NIET AAN DACHT

De traditionele manieren om medewerkers — bijvoorbeeld een bonus, een bedrijfsuitje of een extra vrije dag — te motiveren en tevreden te houden zijn lang niet meer zo effectief als u misschien denkt. Ze hebben nog wel invloed op uw medewerkers, maar een stuk minder dan een aantal jaar geleden. Ook doorgroeimogelijkheden, voldoende uitdaging en het vieren van successen zijn ‘inkoppertjes’ en moeten eigenlijk vanzelfsprekend zijn binnen ieder bedrijf. In dit blog bespreken we vier onverwachte zaken die grote invloed hebben op de motivatie van uw medewerkers en eenvoudig te implementeren zijn.

Lees meer >

KOFFIE OP HET WERK: HET MEEST ONDERSCHATTE VISITEKAARTJE VAN UW ORGANISATIE

Heeft u er wel eens over nagedacht dat koffie het visitekaartje van uw organisatie is? En niet alleen voor (potentiële) klanten, maar ook voor uw eigen medewerkers. Als facility manager wilt u uiteindelijk die omgeving creëren waarin medewerkers optimaal kunnen presteren en die gastvrijheid uitstraalt wanneer u klanten ontvangt. En goede koffie is hierin belangrijker dan u denkt.

Lees meer >

4 REDENEN WAAROM GOEDE KOFFIE OP HET WERK ONMISBAAR IS

Elk kantoor heeft er minimaal een staan, groot of klein: een koffiemachine. Het oer-hollandse bakje koffie’ is dan ook niet meer weg te denken op het werk. Sterker nog, koffie is tegenwoordig een serieuze aangelegenheid voor uw werknemers. Voor hen is het namelijk meer dan alleen ‘een kopje koffie’. Het is daarom ook een van de redenen waarom koffie onmisbaar is op het werk. Wij geven nog vier andere redenen.

Lees meer >

DUURZAME KOFFIE: GOED VOOR DE MEDEWERKERS, GOED VOOR DE BOEREN

Als facility manager doe je er alles aan om medewerkers tevreden te stellen. Je zorgt voor een fijne werkomgeving, een schoon gebouw en een goede lunch. Maar wist je dat 60 procent van de werknemers in Nederland goede koffie belangrijker vindt dan bijvoorbeeld een laptop van de zaak of het jaarlijkse bedrijfsuitje?

Lees meer >

6 CRITERIA OM TE BEPALEN WELKE KOFFIEMACHINE BIJ UW ORGANISATIE PAST

Voor veel werknemers is koffie, of beter gezegd goede koffie, onmisbaar op het werk. Sterker nog, de meerderheid vindt een goede kop koffie op kantoor belangrijker dan het lunchaanbod, het jaarlijkse bedrijfsuitje of een laptop van de zaak. Als facility manager wilt u een omgeving creëren waarin medewerkers optimaal kunnen presteren en tevreden zijn. Een goede kop koffie hoort daar ook bij.

Lees meer >