BID MANAGER

Fulltime

SON

Afdeling Bidmanagement Hoofdkantoor Son

De afdeling waar we de kwaliteit van onze offertes borgen. In nauwe samenwerking met onze eigen MAAS professionals en externe partijen werken we aan de beantwoording van klantvragen en (Europese) aanbestedingen. We verzorgen niet alleen de inhoud, maar ook de vormgeving. Werken bij bidmanagement betekent dat je houdt van snel schakelen, harde deadlines, samenwerken en samen trots zijn op het behaalde resultaat.

Ter versterking van deze afdeling zijn wij per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

BIDMANAGER

Wat ga je doen?

In deze functie is het jouw verantwoordelijkheid om het offertetraject efficiënt en op tijd te laten verlopen en een winnende offerte in te dienen. Als Bid Manager fungeer je als spin in het web voor een offerte en werk je samen met alle partijen die nodig zijn om een commercieel topstuk te maken. Je bouwt zelf van A tot Z de inhoud van de offerte en creëert een offerte die volledig past bij de uitvraag.

Hoe ga je dat aanpakken? 

Het creëren van een topofferte doe je op basis van de strategie die je samen met de Accountmanager hebt neergezet. Je maakt hierbij gebruik van beschikbare teksten van MAAS en schijft indien nodig zelf ook offerteteksten. Je hebt commercieel talent om de vraag van de klant te vertalen naar een winnende offerte.

Meer specifieke taken in de functie zijn:

 –   Bewaken van de voortgang van de deadlines van de offerte;

–   Schrijven van de offerteteksten;

–   Actief bijdragen aan de verbetering van de offerteksten en offerteprocedures;

–   Uitvoering geven aan commerciële en administratieve taken ter ondersteuning van    Accountmanagers.

Kortom, samen zorg je voor commercieel succes!

In deze functie rapporteer je aan de Teamleider Bidmanagement.

Wat breng je daarvoor mee?

Je bent een enthousiaste kandidaat met een HBO werk- en denkniveau die minimaal 2 jaar aantoonbaar succesvolle ervaring heeft in een vergelijkbare functie. Je hebt talent voor commercieel schrijven en kunt zelfstandig offertes maken. Je hebt een redactioneel inzicht en weet complexe vragen van de klant te vangen in een pakkende offerte.

Daarnaast ben je communicatief sterk, commercieel creatief en werk je goed in teamverband. Je hebt een proactieve en resultaatgerichte houding en streeft er naar iedere offerte tot een succes te maken!

Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Wat krijg je ervoor terug?

Naast goede arbeidsvoorwaarden, krijg je:

  • een zelfstandige functie bij een dynamische en informele organisatie;
  • toegang tot een dynamische en resultaatgerichte cultuur;
  • iedere dag hele goede koffie en/of thee.

 

Interesse?

Wil jij impact hebben op het werk van MAAS? Solliciteer dan direct of neem contact op met de afdeling HRM via hrm@maas.nl.

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.